Tijdens het vorige decennium wisten de beurzen stevig in waarde te stijgen. Weinig analisten zagen een dergelijke beursstijging tijdens het begin van 2010 aankomen. Inmiddels is het nieuwe decennium al een jaar oud en vooralsnog lijken de stieren van plan te zijn om er opnieuw een goed decennium van te maken. Toch hangen er diverse donkere wolken boven de financiële markten die uiteindelijk kunnen gaan leiden tot een rampzalig decennium voor de beurzen.

De meeste beleggers zullen zich bewust zijn van het feit dat de meeste aandelen op dit moment zwaar overgewaardeerd zijn. Alle traditionele waarderingsmethoden maken duidelijk dat de huidige koersen geen goede afspiegeling van de economische realiteit zijn. Uiteraard lopen de beurzen vaak vooruit op de reële economie, maar de huidige overwaardering is historisch te noemen.

Beleggers moeten rekening houden met een rampzalige beursperiode

Volgens de analisten van LF Economics moeten beleggers rekenen houden met een rampzalig decennium. Zo voorspelt hun waarderingsmethode dat de beurzen tijdens de komende 10 jaar gemiddeld per jaar geconfronteerd kunnen worden met een daling van 4%. Zelfs in de periode 2000-2010 zagen de beursverwachtingen er niet zo rampzalig uit.

De unieke waarderingsmethode van LF Economics bestaat uit het verschil tussen de beurskoersen en de onderliggende economie. Dit resulteert in de S&P 500 / GDP Ratio. En nog nooit eerder was er sprake van een stand van 280%. En die historisch hoge ratio waarschuwt voor een rampzalige beursperiode.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)