Tijdens de afgelopen handelsdagen wisten de beurzen hun recordkoersen verder aan te scherpen. Op dit moment heerst er een optimistische stemming op de beursvloer en beleggers rekenen op verder stijgende beurskoersen. Opvallend genoeg doet een aanzienlijk deel van de aandelen helemaal niet mee aan de huidige feestvreugde.

Al enkele weken is er sprake van een bijzondere situatie op Wall Street. Terwijl de indices steeds verder in waarde weten te stijgen, laat het onderliggende plaatje een compleet ander beeld zien. Steeds meer individuele aandelen hebben immers moeite om het hoofd boven water te houden. En dat zou je niet verwachten als je een blik op de koersborden werpt.

Is de huidige beursrally echt zo zwak?

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat tijdens de handelssessie van dinsdag slechts 41% van de aandelen binnen de Nasdaq Composite index te maken had met een notering boven het 10-, 50- en 200-daagsgemiddelde. Nog nooit eerder was er sprake van een dergelijke lage notering terwijl de Nasdaq Composite index zelf wist te sluiten op een 52-weekshoogtepunt.

Dit is echter niet bepaald een record waar de stieren trots op mogen zijn. Dit verbazingwekkende record maakt immers duidelijk dat de huidige beursrally door heel veel aandelen niet gedragen wordt. En een belangrijk kenmerk van een gezonde beursrally is het feit dat de stijgende trend door het overgrote deel van de aandelen gedragen wordt. Vanuit dat oogpunt is de huidige situatie behoorlijk alarmerend te noemen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis