De laatste maand van het jaar is aangebroken. Traditioneel gezien is de maand december vaak hoopgevend voor de aandelenmarkten. Deze handelsmaand staat immers ook wel bekend om de beroemde ‘eindejaarsrally’. En beleggers lijken op dit moment wel toe te zijn aan een dergelijke beursrally.

Tijdens de afgelopen twee handelsweken zijn er wat scheurtjes in de beursrally ontstaan. Tot voor kort werd de stier nog onverwoestbaar geacht, maar daar is tijdens de afgelopen handelsdagen verandering in gekomen. De zorgen om de omikronvariant hebben inmiddels ook de beursvloer bereikt. Beleggers moeten hopen dat deze zorgen geen effect gaan hebben op de traditionele eindejaarsrally.

Komt er dit jaar nog een eindejaarsrally?

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat de statistieken nog steeds gunstig gezind zijn. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat de maand december de beste handelsmaand van het jaar is. Vanaf het jaar 1950 gemeten wist de S&P 500 index immers in 74,3% van de gevallen in december in het groen te sluiten. Geen enkele andere maand laat een dergelijk percentage zien. Tevens bedraagt de gemiddelde beursstijging tijdens deze maand 1,5%.

Gezien het verleden moeten beleggers de hoop nog niet opgeven. Er staan nog enkele handelsweken op het programma en de stier is zeker nog niet verslagen. Wellicht wordt het jaar 2021 dus alsnog met nieuwe recordkoersen afgesloten.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis