Is dit een goed moment om Aziatische aandelen in te slaan? De analisten van JPMorgan beweren in ieder geval van wel. Zij beweren dat Amerikaanse en Europese aandelen naar hun piek aan het kruipen zijn, terwijl Aziatische aandelen deze trend nog niet vertonen. Bij zakenbank JPMorgan verwachten ze dat deze trend er zal starten de komende periode.

Mixo Das, aandelenstrateeg bij JPMorgan, is er van overtuigd dat het nu een goed moment is om Aziatische aandelen te kopen. Hij benadrukt dat deze aandelen sinds hun piek in februari gestaag zijn gedaald en dat het gunstig kan zijn om je positie in deze markt uit te breiden.

Ever since the highs in February we’re down quite a bit in Asian equities and the way we look at it is, our framework is telling us that now is probably the best time to be taking risks in Asia.

Hij merkt op dat investeerders op dit moment zeer licht aanwezig zijn in Azië, wat vreemd is gezien de waarderingen nu goed laag noteren. Das zei dat, als het macro-economische momentum terugkeert in Azië, deze aandelen veel opwaarts potentieel hebben. Volgens hem kunnen bedrijfswinsten in Azië met 60 tot 70 procent groeien ten opzichte van vorig jaar.

Fundamentals

Over de delta variant maakt hij zich geen zorgen. Hij beaamt dat de regio getroffen wordt door een stijging van het aantal besmettingen, maar dat beleggers kalm blijven hierover. Daarvoor zijn de ‘fundamentals’ van de regio te sterk en dat beseffen investeerders volgens hem maar al te goed. Het plaatje op lange termijn blijft bijzonder gunstig voor beleggers.

Toch zijn er aandelen die druk ondervinden van de delta variant, meer bepaald aandelen van bedrijven die actief zijn in de horeca en de reissector. Daarom dat de analisten van JPMorgan hun voorkeur geven aan bankaandelen of cyclische aandelen.

Bronnen: CNBC

Foto: pics_pd – Pixnio

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>