De energiesector staat al enkele jaren onder druk. Tijdens het jaar 2016 wist deze sector nog hoge ogen te gooien op Wall Street, maar sinds dat moment is de trend weer richting het zuiden gekeerd. En dat is best opmerkelijk aangezien het onderliggende plaatje er steeds beter begint uit te zien. En juist dat biedt beleggers op dit moment een historische kans om te investeren in de energiesector.

Tijdens de afgelopen jaren is de interesse in de energiesector naar een dieptepunt gedaald. En dat heeft mede te maken met de opkomst van de ‘schonere’ energie. Deze schone energie moet in de toekomst de oude energiebronnen van de markt verdrijven. Overigens is het nog maar de vraag of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, want de grootverbruikers van energie doen hoofdzakelijk nog steeds een beroep op de traditionele energiebronnen (de VS en China).

Energiesector was zelden zo goedkoop gewaardeerd

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC was de energiesector zelden zo goedkoop. Op de bovenstaande grafiek is de koersprestatie van de S&P 500 Oil & Gas Equipment & Service Index afgezet tegenover het onderliggende winstplaatje. En op de grafiek is te zien dat de energiesector in het verleden zelden zo goedkoop was. Tevens is op de grafiek te zien dat deze energie-index in het verleden vaak enorm goede zaken wist te doen na het bereiken van een dergelijke lage stand.

Wordt het jaar 2020 hét jaar van de energiesector?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>