De meeste beleggers zullen wel weten dat aankomende dinsdag de Amerikaanse congresverkiezingen zullen plaatsvinden. Het zijn verkiezingen voor het Amerikaanse Congres. Deze verkiezingen worden in de volksmond ook wel de ‘midterms’ genoemd. En de kans op stijgende beurskoersen is enorm groot.

Donald Trump doet op dit moment zijn best om zoveel mogelijk stemmers naar zich toe te krijgen. Dat is ook hard nodig, want in de peilingen staan de democraten er bijzonder goed voor. Maar, we weten inmiddels dat peilingen niet altijd betrouwbaar zijn. Als de democraten de winst opstrijken, kan Trump het lastig gaan krijgen tijdens de laatste twee jaar van zijn presidentstijdperk.

Beleggers hoeven zich geen zorgen te maken over de verkiezingen

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, hoeven beleggers zich weinig zorgen te maken over de tussentijdse verkiezingen. Zijn onderzoek wijst uit dat de S&P 500 index tijdens alle midterms-jaren aan het einde van het jaar in het groen wist te sluiten ten opzichte van het dieptepunt van oktober. De gemiddelde stijging daarbij bedraagt ruim 10%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit ziet er wel behoorlijk indrukwekkend uit.