Niet alleen de aandelenmarkten kenden een fantastische beursweek. Voor de edelmetalen was deze week misschien nog wel mooier. Zo wist de goudprijs bijvoorbeeld opwaarts uit te breken. En deze uitbraak kan een kantelpunt zijn voor de goudmarkt.

De goudprijs wist tijdens de afgelopen handelsweek te profiteren van het gewijzigde monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De grootste stijging vond echter tijdens de handelssessie van donderdag plaats. Toen wist het gele edelmetaal met ruim 3% in waarde te stijgen. En een dergelijke stijging hebben we de afgelopen tijd niet eerder gezien.

Belangrijk bodempatroon wordt bij de goudprijs getriggerd

Door deze geweldige handelsweek, wist de goudprijs opwaarts uit te breken. Deze uitbraak is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Peter Brandt, in beeld gebracht. De weerstand rond de grens van $ 1.380 vormde ruim 3 jaar lang een struikelblok voor de goudprijs.

Op de tweede grafiek, wederom afkomstig van Peter Brandt, is te zien dat door deze opwaartse uitbraak ook een ander belangrijk bodempatroon is getriggerd. Er is namelijk sprake van een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon en dit patroon staat binnen de technische wereld bekend als een betrouwbaar bodempatroon. Volgens Brandt bedraagt het koersdoel nu $ 2.637. En dat ligt een stuk boven de recordkoers van $ 1.920.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!