Wie eind september 2028 als miljonair door het leven wil gaan, zal een serieuze inspanning moeten leveren. Rijk worden is net als de liefde een werkwoord. Wie miljonair wil worden, moet wel het onderscheid kennen tussen een miljoen hebben en een miljoen uitgeven. In het laatste geval zal je nooit miljonair worden. Maar wat moet je dan doen voor 1 miljoen op je rekening?

Dit is hoeveel geld je moet sparen volgens de CNN Money Millionaire calculator om tegen eind september 2027 minstens 7 cijfers op je bankrekening te zien staan, voor de komma wel te verstaan.

Stel dat je nog €0 op je spaarrekening hebt staan, dan moet je €6.000 per maand sparen. En dan gaan we uit van een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van 6% per jaar.

Wie al €10.000 op zijn spaarrekening heeft staan, komt niet veel verder. Dan heb je nog steeds €6.000 per maand nodig om in 2028 miljonair te worden. Het kleine voordeel is wel dat je een maand eerder je doel bereikt.

Heb je al €50.000 gespaard, heb je nog steeds €5.500 nodig per maand aan een gemiddelde opbrengst van 6% per jaar om binnen het decennium miljonair te worden.

Je kan hier zelf een berekening maken

Wat moet je dan wél doen om miljonair te worden?

Er wordt vaak gesproken over de kracht van samengestelde interest. Deze werkt fenomenaal om een groot vermogen op te bouwen. Echter, het succes van samengestelde interest manifesteert zich pas na 30 à 40 jaar.

Oplossingen:

Foto Credit: iStock