olie QE Goud is niet de enige grondstof die onder druk staat. Ook de olieprijs kent een sterke daling de laatste handelsdagen. Er werd aangekondigd dat de strategische olievoorraden in de Verenigde Staten van Amerika zijn gedaald. Dit is meestal een positieve indicator voor de olieprijs. Maar daar lijkt de markt zich momenteel niets van aan te trekken. De olieprijs blijft verder dalen en staat nu op zijn laagste niveau in de laatste 10 maanden. Hoe kan zoiets?

  • Ten eerste is er de minder sterke economische groei in China. China is een van de grote slokkoppen van olie. Als de economie minder sterk groeit, betekent dit dat er ook minder vraag zal zijn naar olie vanuit China.
  • Ten tweede zijn er veel hedge funds die hun posities in olie afwikkelen, net zoals ze gedaan hebben bij de dalende goudprijs. Dit kan een dalende trend nog versterken.
  • Ten derde is er minder vraag naar brandstoffen bij de Amerikaanse consument. Meer automobilisten blijven gewoon thuis in Amerika, of steeds minder Amerikanen kunnen zich een auto, of de kosten van een auto veroorloven. De laatste 4 weken verbruikte de Amerikaanse consument gemiddeld 8,4 miljoen vaten olie per dag, een daling van 3,3 % ten opzichte van vorig jaar.
  • Ten slotte stijgt de productie sterk bij de niet-OPEC landen. Vooral Noord-Amerika kent een sterke groei in de productie van olie.

>>> Download uw Gratis Goudgids: KLIK HIER