De Amerikanen mogen op 8 november naar de stembussen om te gaan stemmen voor het Amerikaans Congres. In totaal worden alle 435 leden van het Amerikaans Huis van Afgevaardigden gekozen en daarnaast ook nog 1/3 van de Amerikaanse Senaat. Deze ‘Midterm Elections’ worden ook wel gezien als een populariteitspoll voor de zittende president.

Bij de huidige peilingen ziet het er niet bepaald rooskleurig uit voor president Biden. De kans is groot dat de Republikeinen de winnaars zullen gaan worden tijdens de verkiezingen in november. En daardoor kan Biden het bijzonder lastig gaan krijgen tijdens de laatste twee jaar van zijn regeringsperiode. Voor de beurzen kan het licht aan het einde van de tunnel echter nabij zijn.

Weet Wall Street binnenkort een bodem neer te zetten?

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat de midterms historisch gezien leiden tot beurszwakte op Wall Street. Zo is op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index tijdens een dergelijk jaar geconfronteerd wordt met een beurscorrectie van gemiddeld 17%. Dit is beduidend hoger dan tijdens de ‘normale’ presidentsjaren het geval is.

Toch hoeft dit niet direct een probleem te zijn voor Wall Street. De koerszwakte is immers nu al zichtbaar en gezien het verleden zou deze zwakte nog een tijdje kunnen aanhouden. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat de S&P 500 index, nadat er een bodem bereikt is, gemiddeld genomen een jaar later 32% hoger noteert.

Mocht het verleden dus gebruikt kunnen worden voor het voorspellen van de toekomst, dan kan de huidige beurszwakte mogelijk gezien worden als een kans in plaats van een bedreiging.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis