De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Beleggers hebben straks een volatiel beursjaar achter de rug liggen. Voor traders was dit een droomjaar, want de beurzen gingen met name tijdens het eerste deel van het jaar op en neer. De meeste beurzen noteren op jaarbasis gemeten gewoon weer in het groen en de kans is groot dat deze winst tijdens deze maand verder uitgebreid wordt.

Traditioneel gezien bevinden we ons op dit moment in de beste beursmaand van het jaar. Dat is ook de reden dat er in december vaak gesproken wordt over de zogenoemde ‘eindejaarsrally’. Eigenlijk is die gedroomde eindejaarsrally al maanden geleden in gang gezet. Vanaf medio maart is er immers al sprake van een indrukwekkende beursrally.

Eindejaarsrally kan ook de komende weken een vervolg krijgen

Uit onderzoek van Ryan Detrick, analist bij LPL Research, blijkt dat de maand december ook tijdens een verkiezingsjaar de beste maand van het jaar is. Op de bovenstaande staafgrafiek is wel te zien dat de trofee gedeeld moet worden met de beursmaand juni. Gemiddeld gezien sluit de S&P 500 index tijdens een verkiezingsjaar de maand december 1,2% hoger af. In 82,4% van de gevallen is er sprake van een groene eindstand.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren op dit moment aan zet zijn. En de beren dienen over voldoende krachten te beschikken om daar iets tegenin te brengen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis