Afgelopen week was er sprake van een bijzondere situatie. Meer dan 70% van de aandelen binnen de S&P 500 index wist immers te stijgen naar het hoogste punt in een maand tijd. Het verleden voorspelt stijgende beurskoersen indien een dergelijke mijlpaal bereikt wordt.

Op dit moment overheerst het optimisme op de beursvloer. Beleggers rekenen er op dat het ergste van de coronacrisis reeds achter de rug ligt. Het vaccinnieuws van de afgelopen dagen heeft dat optimisme alleen nog maar verder aangewakkerd. En als gevolg daarvan durven steeds meer beleggers terug te keren naar de aandelenmarkten.

De stieren zijn op dit moment in het voordeel

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat het een sterk ‘Bullish’ teken is op het moment dat meer dan 65% van de aandelen binnen de S&P 500 index weet te stijgen naar een hoogtepunt over de afgelopen 20 handelsdagen gemeten. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Financial, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Sinds het jaar 1990 wist de S&P 500 index 7 keer eerder een dergelijke mijlpaal te bereiken. In alle gevallen noteerde de Amerikaanse beurs een jaar later hoger. De gemiddelde stijging bedraagt daarbij zelfs bijna 16%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren op dit moment aan zet zijn. En die lijken vooralsnog niet van plan te zijn om de regie uit handen te geven.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis