Tot nu toe zijn de wereldwijde beurzen bezig aan een uitstekend beursjaar. De beursrally die vorig jaar maart van start ging wist afgelopen november zelfs in een hogere versnelling te belanden. Wat dat betreft kan president Biden dus terugkijken op enkele mooie beursmaanden. En het verleden voorspelt een aanhoudende beursrally tot augustus.

Afgelopen november wist Joe Biden na een meeslepende verkiezingsstrijd de Amerikaanse verkiezingen te winnen. Vanaf dat moment zitten de beurskoersen al stevig in de lift en Biden mag uitkijken naar een aanhoudende beursrally. Historisch gezien verlopen de beursmaanden april, mei en juli tijdens het eerste presidentsjaar immers erg goed voor de S&P 500 index.

Eerste presidentsjaar verloopt normaliter goed voor de maanden april, mei en juli

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bank of America Global Research, is te zien hoe de S&P 500 index gemiddeld genomen presteert tijdens het eerste presidentsjaar. Uit dit onderzoek blijkt dat de maanden april, mei en juli gemiddeld genomen de beste beursmaanden van het eerste presidentsjaar zijn. Het gaat in dit geval om een gemiddeld rendement van respectievelijk 2,33%, 1,96% en 2,28%. In meer dan 60% van de gevallen weet de S&P 500 index tijdens de betreffende maanden in waarde te stijgen.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren op dit moment nog steeds in het voordeel zijn. Mocht de geschiedenis zich opnieuw gaan herhalen, dan mogen beleggers rekenen op verder stijgende beurskoersen tot augustus.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar