De Bull Market viert dit jaar haar 10de verjaardag. Sinds het jaar 2009 is er al sprake van stijgende beurskoersen. En volgens een belangrijk onderzoek gaat er hoogstwaarschijnlijk dit jaar geen einde komen aan de langste stierenmarkt uit de totale geschiedenis.

Afgelopen week wist de Nasdaq 100 index, de toonaangevende technologie-index, te stijgen naar een nieuwe recordkoers. De andere Amerikaanse indices, de S&P 500 en de Dow Jones index, zijn op dit moment ook niet ver meer verwijderd van nieuwe recordhoogten. En de kans is aanwezig dat deze indices binnenkort ook meedoen aan het recordfeestje.

Bull Market kan ook dit jaar in stand blijven

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat over het algemeen de S&P 500 index erg goede zaken weet te doen op het moment dat de index tijdens het eerste kwartaal van het jaar boven het dieptepunt van december weet te blijven. Daar is dit jaar uiteraard sprake van, want sinds de bodem van eind december zijn de beurskoersen in één rechte lijn omhoog gegaan.

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de S&P 500 index in een dergelijk beursjaar gemiddeld met ruim 22% weet te stijgen. Daarnaast stond de S&P 500 index in alle gevallen aan het einde van het jaar hoger. Ondanks het feit dat resultaten uit het verleden geen enkele garantie bieden voor de toekomst, mag dit toch wel gezien worden als een sterk beursteken.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar