De zilverprijs heeft enkele tegenvallende maanden achter de rug liggen. Het edelmetaal heeft eigenlijk sinds de zomer van 2020 al te maken met een zijwaartse tot licht dalende trend en vooralsnog lijkt daar weinig verandering in te komen. Maar, als je de grafiek goed analyseert kom je al snel tot de conclusie dat een belangrijk bodempatroon zich aan het vormen is. En daarmee kan er binnenkort al een einde komen aan de zijwaartse beweging.

Het jaar 2021 heeft voor de edelmetalen niet hetzelfde spektakel gebracht als het jaar 2020. Vorig jaar wisten de goud- en zilverprijs immers stevig in waarde te stijgen en dit jaar werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. Toch hoeft dit niet het einde van de goud- en zilverprijsrally te betekenen. Dit is weliswaar een lange zijwaartse trend geweest, maar de stieren lijken opnieuw in de startblokken te staan om een nieuwe prijsstijging te realiseren.

Zilverprijs beschikt over voldoende groeipotentieel

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC is er een belangrijk technisch patroon zichtbaar bij de grafiek van de zilverprijs. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat er sprake is van het zogenoemde ‘omgekeerde hoofd-en-schouderpatroon’. Binnen de technische analyse staat dit patroon bekend als een betrouwbaar bodempatroon.

Overigens is het wel van belang dat het dieptepunt van dit jaar intact gehouden wordt. Mocht de zilverprijs immers onder dat niveau duiken, dan komt dit bodempatroon te vervallen. En pas boven de $ 25,50 is de opwaartse uitbraak een feit en lijkt het eerste koersdoel rond de $ 30 te liggen. Er breekt dus in ieder geval een spannende periode aan.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!