De goudprijs wist tijdens de afgelopen handelsweek in positieve zin op te vallen. De goudstieren wisten behoorlijk wat terrein terug te winnen en dat wist te leiden tot een hernieuwde interesse in het gele edelmetaal. Een belangrijk technisch patroon laat zien dat de goudprijs nog over voldoende potentieel beschikt.

Rond de zomer van 2020 wist de goudprijs een top neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend heeft de goudprijs zo’n 15% aan waarde verloren. Met name tijdens de afgelopen maanden had dat gevolgen voor de populariteit van het gele edelmetaal. Zo gingen steeds meer beleggers er vanuit dat goud haar beste tijd reeds gehad had.

Goudmarkt kan profiteren van dit technische patroon

Toch lijkt dat zeker niet het geval te zijn. Volgens technisch analist Chris Kimble kan een opwaartse uitbraak nabij zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de goudprijs bezig is aan de vorming van een ‘Cup & Handle’ patroon. Binnen de technische wereld wordt dit technische patroon bestempeld als een zeer ‘Bullish’ patroon.

Mocht er een opwaartse uitbraak gerealiseerd worden, dan kan de goudprijs op weg gaan richting de grens van $ 3.000. Rond die zone ligt immers een belangrijke Fibonacci-grens. En vanaf de huidige koers gerekend betekent dit een koersstijging van 65%. En dat zal uiteraard ook grote gevolgen gaan hebben voor de goudmarkt.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!