De Duitse beurs wist tijdens de eerste drie maanden van dit beursjaar meermaals nieuwe recordkoersen op de borden te toveren. Dit moet overigens geen verrassing zijn, want de meeste andere beurzen wisten de records ook verder aan te scherpen. Toch kan een trenddraai nabij zijn.

Sinds maart 2020 zitten de wereldwijde beurzen al stevig in de lift. Ook de Duitse beurs wist mee te gaan in de optimistische sfeer die er op de beursvloer aanwezig is. Aanvankelijk wist de DAX index nog achter te blijven op de beursrally, maar met name tijdens de afgelopen maanden is de rally in een hogere versnelling beland.

Komt er een trenddraai bij de Duitse beurs?

Ondanks de sterk stijgende beursbeweging van de afgelopen maanden, kan een trenddraai nabij zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Light Side of Short, te zien dat de DAX index geconfronteerd wordt met een belangrijk technisch toppatroon. Binnen de technische wereld staat dit patroon ook wel bekend als een ‘Rising Wedge Formation’.

Dit patroon wordt pas geactiveerd indien de steunlijn doorbroken wordt. Maar, gezien het feit dat de DAX index nu aan de bovenkant van dit trendkanaal beweegt, lijkt voorzichtigheid geboden te zijn. Een grote trenddraai is immers mogelijk onderweg.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar