De toekomst van energie is niet olie of aardgas, maar batterijen. Batterijen vormen de missing link voor groene energie om op grote schaal door te breken en voor de toekomst van elektrische voertuigen. Lithium, kobalt en vanadium explodeerden al, maar beleggers lijken 1 belangrijk metaal te vergeten: grafiet.

Grafiet is een cruciaal onderdeel van de batterij. In een lithium-ion batterij is grafiet naar gewicht het meest aanwezig van alle grondstoffen. Grafiet is de grondstof die de energie opslaat. Wanneer een batterij wordt opgeladen, gaat die energie naar grafiet. De innovatie om batterijen langer te laten meegaan, zit hem dus bij grafiet.

Per kilowattuur capaciteit van een batterij, is er zo’n 1 kg à 1,1 kg grafiet nodig. De vraag naar grafiet kan de komende jaren stijgen met 200% en tegen 2025 zelfs met 300%. Daar zijn 3 goede redenen voor.

Volgens Ugo Landry-Tolszczuk, president van SRG Graphite, is grafiet een vergeten metaal. Maar er zal zich een gelijkaardige situatie voordoen als we al gezien hebben bij Lithium en Kobalt. M.a.w. een explosie van de prijs.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>