Vorig week kwam er een einde aan de langste shutdown uit de Amerikaanse geschiedenis. Trump wist een akkoord te sluiten met de Democraten en daardoor kon de overheid de deuren weer openen. Beleggers hadden overigens geen enkele last van de shutdown. Dit was voor Wall Street zelfs de beste shutdown ooit!

Donald Trump is gek op records. Zo stuurde hij tijdens de afgelopen twee jaar meermaals een Tweet de wereld in als Wall Street weer een nieuwe recordkoers had bereikt. Daarnaast deelde hij ook graag de economische successen die, volgens hem, aan zijn beleid te danken waren. Trump kan nu een nieuw record aan zijn lijstje toevoegen.

Trump kan een nieuw record aan zijn lijstje toevoegen

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat dit de beste shutdown voor Wall Street ooit was. Tijdens de langste shutdown ooit wist de S&P 500 index met 10,3% in waarde te stijgen. En dat is een flinke aanscherping van het voormalige record, want die stond op een winst van 3,1%.

Overigens bestaat er een reële kans dat Trump deze maand opnieuw een mogelijkheid krijgt om het record aan te scherpen. Het akkoord met de Democraten is immers slechts een tijdelijk akkoord en als er geen definitief akkoord bereikt wordt, kan de overheid later deze maand opnieuw op slot gaan.