De olieprijs heeft er een rampzalig eerste kwartaal opzitten. Tijdens de afgelopen drie maanden moest het ‘zwarte goud’ ruim 65% aan waarde inleveren. Nog nooit eerder daalde de olieprijs op kwartaalbasis gemeten zo hard in waarde.

Het coronavirus zorgt er voor dat de wereldeconomie voor een groot deel stil ligt. Met name de fabrieken lijden bijzonder hard onder het dodelijke virus. Het gevolg is dat er ook minder vraag is naar olie. Olie wordt immers nog vaak gebruikt tijdens het traditionele fabrieksproces. Tevens rijden er op dit moment een stuk minder auto’s op de weg en dat is ook nadelig voor de olieprijs.

Olieprijs daalt met 65% op kwartaalbasis gemeten

De daling van de afgelopen drie maanden is overigens niet volledig aan het coronavirus te wijten. Daarnaast ontstond er namelijk tijdens de afgelopen maanden ook een ‘olie-oorlog’ tussen Saudi-Arabië en Rusland. Rusland zag geen heil in de afspraken van de OPEC om de olieproductie te reduceren. Dat vormde destijds het startsein van de gigantische olieprijsdaling.

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het afgelopen kwartaal de geschiedenisboeken in zal gaan als het kwartaal waarin de olieprijs werd geconfronteerd met de grootste prijsdaling ooit. Het ‘zwarte goud’ moest ruim 65% aan waarde inleveren. En het is nog maar de vraag of dit kwartaal wel gunstig zal gaan verlopen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!