Jong, beroemd, succesvol … en rijk. Forbes zet de rijkste jongeren onder 30 jaar op een rijtje. Het Amerikaanse zakenblad bekeek de inkomsten tussen 1 juni 2017 en 1 juni 2018 en kwam tot de conclusie dat je best sporter of artiest kan worden. Al doet de rijkste ster totaal iets anders.

Kylie Jenner is de jongste telg van de Kardashian-Jenner familie die succes oogst. De 21-jarige lanceerde haar eigen cosmeticamerk Kylie Cosmetics. In de 12 maanden tussen juni 2017 en juni 2018 verdiende ze maar liefst 166 miljoen dollar.

Op de 2e plaats staat Ed Sheeran. De populaire 27-jarige Britse singer-songwriter verdiende de afgelopen 12 maanden maar liefst 110 miljoen dollar via een wereldwijde tournee en de verkoop van honderden miljoenen liedjes.

Als laatste op het podium staat de Braziliaanse superster Neymar. Ondanks de vroege uitschakeling van Brazilië op het WK in Rusland, heeft Neymar een lucratief jaar achter de rug. De aanvaller van Paris Saint Germain mag 90 miljoen dollar bijschrijven op zijn rekening. Dit komt door zijn riante loon en tal van sponsoring deals met Nike, Red Bull en vele anderen.

Wat moet je doen om rijk te worden?

In de top 10 staan in het totaal 5 atleten, 4 muzikanten en Kylie Jenner. Samen verdiende ze 723 miljoen dollar. Er staan ook maar 2 vrouwen in de top-10. Naast Jenner staat Taylor Swift op de 4e plaats met een inkomen van 80 miljoen dollar.

Andere namen in de top-10:

  • Jordan Spieth (Golf): 41 miljoen dollar
  • Derek Carr (American Football): 42 miljoen dollar
  • Canelo Alvarez (Boksen): 44 miljoen dollar
  • Drew Taggart (The Chainsmokers): 45 miljoen dollar
  • James Harden (Basketbal): 46 miljoen dollar
  • The Weeknd: 57 miljoen dollar

Bron: Forbes

Foto Credit: Flickr/Antoine Dellenbach