Afgelopen maand lanceerde Fortune zijn ’40 under 40’-lijst met de meest invloedrijke personen ter wereld onder 40 jaar. De lijst bevat al enkele jaren dezelfde namen als Mark Zuckerberg van Facebook of Brian Chesky van AirBnb. Maar nu komen er ook spelers uit de cryptowereld op de lijst te staan. Een teken dat de cryptomarkt steeds belangrijker wordt.

De meest invloedrijke personen ter wereld onder 40 jaar zijn Kevin Systrom (WhatsApp) en Mark Zuckerberg (Facebook). Je kan de volledige lijst hier bekijken. Op plaats 20, 22, 24 en 25 staan enkele prominente spelers uit de cryptowereld.

#20. Brian Armstrong (Coinbase)

De 35-jarige Brian Armstrong startte in 2012 Coinbase op. Coinbase groeide uit tot een van de belangrijkste cryptobrokers ter wereld met meer dan 20 miljoen gebruikers en $150 miljard aan crypto-trades.

Coinbase werd een jaar geleden gewaardeerd op $1,6 miljard en volgens Forbes wordt het persoonlijk fortuin van Armstrong geschat op $900 miljoen.

#22. Vitalik Buterin

De 24-jarige Vitalik Buterin is een van de oprichters van Ethereum, de 2e grootste cryptomunt ter wereld. Ethereum ontwikkelt een gedecentraliseerd platform voor applicaties op basis van de blockchaintechnologie.

Buterin is al sinds 2011 actief op de cryptomarkt via Bitcoin Magazine. Na 6 maanden rond de wereld reizen schreef hij in 2013 het Ethereum white paper. Zijn idee was dat Ethereum ‘too good to be true’ was en hij schakelde 5 experts in om de fouten te ontdekken. Tot zijn verbazing waren die er niet.

Forbes schat het persoonlijk fortuin van Buterin tussen $400 en $500 miljoen.

#24. Baiju Bhatt & Vlad Tenev

Baiju Bhatt & Vlad Tenev zijn de oprichters van Robinhood, een zero-fee app in de VS voor het verhandelen van aandelen. In 2018 voegden ze cryptomunten toe aan hun applicatie met Bitcoin en Ethereum. Onmiddellijk na het toevoegen van de cryptomunten steeg het aantal gebruikers van Robinhood sterk.

Robinhood krijgt een waardering van $5,6 miljard en is daarmee de 2e meest waardevolle niet-beursgenoteerde FinTech startup in de VS na Stripe. Baiju Bhatt & Vlad Tenev hebben volgens Forbes een persoonlijk vermogen van $1 miljard … ieder.

#25. Pavel Durov

Pavel Durov wordt ook wel eens de Mark Zuckerberg van Rusland genoemd. Samen met zijn broer Nikolai richtte hij Vkontakte op, een Russische sociaal netwerk dat nu zo’n 500 miljoen gebruikers telt. Maar in 2014 werd hij door de Russische overheid ontheven uit zijn functie omdat hij weigerde data te delen met de overheid.

Na zijn vertrek uit Rusland richtte Durov Telegram op, een berichtenapplictatie die nu al meer dan 200 miljoen gebruikers telt. Nadat Rusland, China en Iran de app proberen te blokkeren, keerde Durov zich tot Bitcoin om de gebruikers te belonen om VPNs op te zetten om verbonden te blijven.

Pavel Durov speelt een belangrijke rol in het vrij verkeer van berichten. Forbes schat zijn persoonlijk vermogen op $1,7 miljard.

Bron: CoinTelegraph

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)