Het jaar 2022 is nog maar twee weken oud, maar tijdens de afgelopen dagen is er al genoeg gebeurd. De beren hebben duidelijk gemaakt dat ze dit jaar uit een ander vaatje tappen en voor de stieren is dit even wennen. Tijdens het afgelopen jaar waren zij immers oppermachtig en de beren kwamen er eigenlijk geen enkele keer aan te pas. Er zijn twee sectoren die tijdens de afgelopen twee weken in positieve zin wisten op te vallen.

Vanaf de slotkoers van het jaar 2021 gemeten noteren de meeste beurzen op dit moment lager. Met name de eerste handelsweek van het jaar was een week om snel weer te vergeten. Tijdens de afgelopen week liep het verlies immers stevig op en tijdens de afgelopen handelsdagen hebben de stieren er alles aan gedaan om een deel van dit verlies weer goed te maken. Beleggers lijken zich op dit moment met name zorgen te maken over de oplopende inflatie en de oplopende rentestanden.

Oplopende inflatie en oplopende rentes betekenen goed nieuws voor deze sectoren

Ondanks de zwakke beursbeweging wisten twee sectoren in positieve zin op te vallen. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Daily Shot, zijn beide sectoren in beeld gebracht. De financiële sector en de energiesector wisten ondanks het zwakke beurssentiment extreem goede zaken te doen. En gezien de oplopende inflatie en de oplopende rentestanden is dit goed te verantwoorden. De olieprijs wist namelijk goed te blijven liggen en de oplopende rentes zijn over het algemeen goed nieuws voor de banken.

In het bijzonder lijkt de financiële sector een uitdagend jaar tegemoet te gaan. Gezien de plannen van de centrale banken is het goed denkbaar dat de rentes nog verder zullen gaan oplopen. En voor deze sector kan dat een bevrijding zijn gezien het tijdperk van lage rentes dat achter ons ligt. Beleggers lijken er in ieder geval dit jaar verstandig aan te doen om hun portefeuille opnieuw onder de loep te nemen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis