Aanleiding van de dolle rit voor Bitcoin Cash afgelopen weekend was het afblazen van de SegWit2x bij Bitcoin. Beleggers die inzetten op schaalvergroting bij Bitcoin, dropen af en gingen naar Dash en Bitcoin Cash. Bitcoin Cash steeg in de dagen voor zaterdag 11 november al van $300 naar $600 maar explodeerde pas echt naar een piek rond $2.400.

De rit van $300 naar $2.400 op een goede week tijd leek echter iets te veel van het goede. Na de piek daalde Bitcoin Cash $1.000 om daarna verder terug te zakken nar $1.200. Op de (voorlopige) top was Bitcoin Cash meer dan $30 miljard waard en stak het Ethereum voorbij als 2e grootste cryptomunt ter wereld.

Momenteel heeft Bitcoin Cash een marktkapitalisatie van $20 miljard waardoor het stevig op de 3e plaats staat, voor Ripple en Dash dat ook fors profiteert van de daling bij Bitcoin.

Beginnen beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten

Op de volgende grafiek is te zien hoe het aantal transactie in Bitcoin Cash fors is toegenomen. Hoewel Bitcoin Cash nog niet als betaalmiddel wordt gebruikt, lijkt het potentieel te ontplooien. Momenteel bevindt Bitcoin Cash zich op het niveau van Bitcoin in 2012.

Blijf hier op de hoogte van alle ontwikkelingen bij Bitcoin Cash: Schrijf me gratis in.

Grafiek: CoinMarketCap

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>