Doug Casey is een legendarische belegger, en dan vooral een contraire belegger. Hij is zo’n belegger die weg blijft van bubbels wanneer ze op springen staan. En een belegger die beleggingen vindt vóór ze een bubbel vormen. In onderstaand interview legt hij uit waar hij kansen ziet voor 2019 en waar je vooral NIET moet beleggen.

Doug Casey is geen fan van de Amerikaanse aandelenmarkt. Volgens hem zijn de waarderingen veel te hoog. Hij geeft toe dat hij al jaren verkeerd zit aangezien de beursindices blijven stijgen. Toch verkiest hij andere markten.

Een van de markten die hij nu interessant vindt, is de cryptomarkt. Hij was vorig jaar al actief in cryptomunten, maar verkocht op het juiste moment (cfr. voor de bubbel barstte). Nu verwacht hij een tweede golf op de cryptomarkt waarbij hij enkele interessante projecten ziet.

Waar je naar 2019 toe vooral niet in moet beleggen, volgens Doug Casey, zijn marihuana-aandelen.

Waarom marihuana-aandelen nu gevaarlijk zijn

Doug Casey ziet enorm veel voordelen aan medicinale marihuana, maar momenteel piekt de bubbel. Hij ziet de markt voor legale marihuana als een bubbel.

Het kan op 2 manieren verkeerd gaan:

  • De domheid van de beleggers onderschatten
  • Het verlangen om te beleggen in iets ‘ondeugends’ dat ze op een roze wolk zet

Marihuana-aandelen hebben Casey al veel geld opgeleverd, maar op dit moment zit hij aan de verkoopkant. Het is en blijft een markt.

Een tweede sector waar Casey dan weer wel in geloofd, is de grondstoffenmarkt. Grondstoffen gaan door een diepe en lange correctiefase die in 2011 begon. Maar veel grondstoffen vormen een duidelijk bodempatroon.

Het enige wat grondstofaandelen nog kan tegenhouden, is een kredietcrisis waarbij de kredietmarkt zo verslechterd, dat bedrijven hun schulden niet meer kunnen financieren.

Foto Credit: iStock