De Amerikaanse beurzen weten al tijden hoge ogen te gooien op de beursvloer. De Amerikaanse economie weet ondanks de handelsoorlog verrassend goed staande te blijven. En een groot deel van de beleggers geeft mede daarom nog steeds de voorkeur aan Amerikaanse aandelen. De vraag is alleen hoelang deze beursrally nog weet aan te houden.

De afgelopen tijd is een groot deel van de beleggers weer teruggekeerd naar de beursvloer. De hoopvolle handelsgesprekken tussen Trump en Xi Jinping zorgen er voor dat het beursoptimisme steeds verder oplaait. En helemaal in deze tijd weten aandelen het vaak erg goed te doen. Historisch gezien verlopen de laatste weken van het jaar vaak erg rooskleurig.

Is een trenddraai bij de Dow Jones index op komst?

De vraag is alleen over hoeveel brandstof de stieren nog beschikken. De mannen van Nautilus Investment Research deelden onlangs de bovenstaande grafiek. Hier is de logaritmische grafiek van de Dow Jones index in beeld gebracht. En op deze grafiek is duidelijk te zien dat de Dow Jones index bij een belangrijke weerstandslijn is aangekomen. Deze weerstandslijn werd gevormd in het jaar 1900 en heeft sindsdien zijn waarde bewezen. Zo waarschuwde deze weerstandslijn ook tijdens de twee meest recente zeepbellen in 2000 en 2007 tijdig voor een trenddraai.

Gezien deze grafiek zouden beleggers juist nu voorzichtig moeten zijn. De 120-jarige weerstandslijn voorspelt namelijk een trenddraai. En de stieren zouden van goede huizen moeten komen om deze weerstand uit de lucht te nemen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS