De hedendaagse markt bruist van de energie en beleggers liggen in de rij om een plekje te bemachtigen binnen de ‘meest gehate stierenmarkt ooit’. Sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump is er een rally van kracht gegaan die tot op de dag van vandaag nog actief is. De rally lijkt zelfs alleen maar meer aan kracht te winnen.

Bloomberg heeft in kaart gebracht hoeveel mijlpalen we de afgelopen 12 maanden hebben doorbroken. Deze week moest ook de grens van 23.000 punten er aan geloven en door deze doorbraak hadden we te maken met de zesde doorbraak van 1.000-punten sinds november 2016.

De enorme rally van de Dow Jones in beeld gebracht

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de bovenstaande tekst in beeld gebracht. Visueel gezien ziet het er nog indrukwekkender uit. Deze rally ging daarnaast ook gepaard met een ongekende lage beweeglijkheid. Ook hebben we geen enkele noemenswaardige correctie gezien.

Gezien deze grafiek is het niet vreemd dat beleggers al petjes beginnen te kopen waar de tekst van ’Dow Jones 30.000 punten’ op vermeld staat. De euforie onder de beleggers is ongekend groot.