Stel je eens voor dat je in een stad kan wonen, waar geen centrale overheid heerst en waar je met een munt kan betalen die niet gemanipuleerd kan worden. Het lijkt voor velen een droom, maar die droom komt steeds dichter bij de realiteit. Blue Frontiers ontwerpt een drijvende stad waar men alleen kan betalen met een cryptomunt. De ICO voor dit project is in aantocht.

Blue Frontiers wil een drijvende stad bouwen in de wateren van Frans Polynesië. “A core structural feature of current models of government is centralization,” is de slogan voor de pre-sale van de ICO die geld moet ophalen om het project te financieren.

Volgens de initiatiefnemers is de wereld rijp voor een gedecentraliseerd overheidsorgaan. De oplossing noemt met ‘seasteading’ genaamd naar het boek “Seasteading: How Floating Nations Will Restore the Environment, Enrich the Poor, Cure the Sick, and Liberate Humanity from Politicians” geschreven door Joe Quiek en Patri Friedman.

Het drijvende eiland zal de VAR gebruiken als betaalmiddel. VAR staat voor Varyon, een ERC-20 token op het ethereum platform. 1 ETH = 14,75 VAR. Varyon zal gebruikt kunnen worden binnen het Blue Frontiers ecosysteem.

Blue Frontiers is ontstaan uit het Seasteading Institure, dat onder andere miljardair en technologiegoeroe Peter Thiel tot zijn leden telt. Eerder dit jaar kon Blue Frontiers een overeenkomst sluiten met Frans Polynesië om gebruik te maken van hun territoriale wateren. Met de opbrengst van de Varyon-ICO wil men de eerste stappen zetten naar de bouw van een gedecentraliseerde, drijvende stad.

“The Varyon (VAR) Blue Frontiers holds for seastead and Seazone Construction, Development, and Administration will be used only as needed, in order to create seasteads and Seazones and to strengthen the ecosystem of products and services available to Varyon (VAR) holders.”

Er zal 28% van de tokens verkocht worden voor het grote publiek, 8% in de pre-sale, 6% voor de investeerders, 15% voor het ontwikkelingsteam en 72% gaat naar het project zelf.

Bron: Bitcoin News

Foto’s: The Seasteading Institure

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>