Tijdens de afgelopen handelsweek zijn er flinke veranderingen opgetreden op de grafieken bij de meeste indices. De Duitse index (DAX) beleefde zelfs een historische week. De beer wist er namelijk voor te zorgen dat er een einde kwam aan de 9-jarige stijgende trend. En dat kan ook effect hebben op de andere indices.

De Duitse beurs heeft het eigenlijk al sinds het begin van dit jaar moeilijk. Tijdens de eerste maand van dit jaar wist de Duitse stier nog wel een nieuwe recordkoers op de borden te toveren, maar al snel sloeg de trend om. Met name de Duitse autofabrikanten hebben de afgelopen maanden harde klappen moeten incasseren als gevolg van het handelsbeleid van Donald Trump.

Daling Duitse beurs kan effect hebben op Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat de Duitse index door de steunlijn is gebroken. Deze steunlijn was al sinds het begin van deze stierenmarkt (2009) intact. Tevens werd de neklijn gebroken van het hoofd-en-schouderpatroon. En dat patroon staat binnen de technische wereld bekend als een belangrijk toppatroon.

Wat betreft de Duitse beurs staan dus alle seinen op rood. En aangezien de Duitse beurs normaal gesproken sterk correleert met Wall Street, kan deze trendbreuk ook effect hebben op Amerikaanse aandelen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)