Gisteren wist de Duitse beurs uiteindelijk ruim 4% lager de handelsdag af te sluiten. De aangescherpte coronamaatregelen in Duitsland wisten te leiden tot forse sell-off. Vanaf het hoogtepunt uit september gerekend moest de DAX index al ruim 10% inleveren. De kans is daarnaast groot dat de daling nog niet voorbij is.

Europa moet zich schrap zetten voor een tweede coronagolf. Tijdens de afgelopen dagen namen de coronabesmettingen aanzienlijk toe. Dat is ook de reden dat de Duitse regering zich genoodzaakt zag om strengere maatregelen in te voeren. Volgens de Duitse media gaat het in dit geval om een ‘lockdown light’ die in beginsel vier weken van kracht zal zijn.

Dit onderzoek voorspelt verder dalende beurskoersen

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat beleggers rekening moeten houden met lagere koersen bij de Duitse beurs. Gisteren wist de DAX index te dalen naar een nieuw dieptepunt over de afgelopen 5 maanden gerekend. Op de bovenstaande tabel is te zien dat een dergelijke negatieve mijlpaal op korte termijn meestal weet te leiden tot verder beurszwakte. Zo noteert de DAX index gemiddeld een maand later 2,62% lager.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers rekening moeten houden met verdere beurszwakte. De beer lijkt immers niet van plan te zijn om het beursspeelveld binnenkort te gaan verlaten.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!