De Duitse Centrale Bank is klaar met de verhuis van 53.780 goudbaren die in buitenlandse kluizen lagen opgeslagen. Duitsland kreeg zijn goud, goed voor een waarde van ongeveer €25 miljard, 3 jaar eerder terug dan voorzien. Al kan men daar ook een andere interpretatie aan geven, zoals je in onderstaande video kan zien. Het grootste deel van het ‘buitenlandse’ goud ligt in ieder geval terug in Frankfurt.
In 2013 begon Duitsland met het repatriëren van een deel van het goud in buitenlandse kluizen. Zo had Duitsland goud liggen in New York, Parijs en Londen. Tijdens de koude oorlog converteerde Duitsland zijn dollars naar goud en liet deze in de VS ter bescherming van een mogelijke Russische inval.
Ook in Parijs lag er Duits goud. Hiermee wou Duitsland de optie open houden om zijn goud om te zetten in Franse Frank. Met de introductie van de euro is dit niet meer nodig. Ten slotte ligt er ook nog Duits goud in Groot-Brittannië.
Blijf op de hoogte van alle beurs- en edelmetalennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>
De meeste media maken nu kennis van het einde van de verhuis van 743 ton goud, 3 jaar eerder dan voorzien. Maar je kan dat ook anders interpreteren. In 2013 eiste Duitsland namelijk zijn goud terug van de Verenigde Staten, maar slaagde de Federal Reserve er in een termijn van 7 jaar te onderhandelen. Waarom?
Bekijk deze kritische blik bij Kitco News …
Hoe dan ook, 3 jaar voor op schema of 4 jaar later dan voorzien, Duitsland heeft een groot deel van zijn goudreserves terug onder eigen beheer. Hierdoor ligt iets meer dan 50% van de goudreserve op eigen bodem.
Duitsland heeft een van de grootste goudreserves ter wereld. Na de transfer van meer dan 53.000 goudbaren ligt er nog 36,6% van de reserves bij de Federal Reserve en 12,8% bij de Bank of England.
Bron: CNBC
Foto: Wikimedia Commons/Andrzej Barabasz (Chepry)
De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek
Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.
Het beste moet namelijk nog komen!
U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!