Tesla kwam een aantal jaren geleden als een tamelijk onbekende autofabrikant de markt op. Met haar elektrische auto wist het merk vele harten te veroveren. Tesla was namelijk de doorbraak op het gebied van auto’s die naast elektrisch ook nog erg sportief en snel zijn. Uit onderzoek blijkt dat het tijdperk van elektrische auto’s nog in de kinderschoenen staat.

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat de verkopen van elektrische auto’s tijdens de volgende jaren werkelijk zullen gaan exploderen. Dit onderzoek is gebaseerd op de Amerikaanse automarkt. Volgens Bloomberg zal in het jaar 2030 20% van de totale autoverkopen bestaan uit elektrische auto’s. Tien jaar later zal dit percentage zelfs gaan stijging richting de 50%.

Autofabrikanten storten zich massaal op de elektrische auto

Op de bovenstaande grafiek zijn de resultaten in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat we de echte groei pas vanaf het jaar 2025 zullen gaan meemaken. Deze verwachting komt ook overeen met de plannen van diverse autofabrikanten. Zo hebben onder andere Volvo en Toyota grote plannen op het gebied van elektrische auto’s.

Dit betekent dus ook dat Tesla tijdens het tijdperk van de elektrische auto haar positie in de markt zal moeten gaan verstevigen. Op dit moment kan de Amerikaanse autofabrikant nog genieten van de voorsprong die het bedrijf op de rest heeft, maar daar zal de komende jaren verandering in gaan komen. De andere autofabrikanten hebben het geluk dat ze al wat langer meelopen.