Het coronavirus houdt de aandelenmarkten al dagen in zijn greep. Tijdens de handelssessie van gisteren verloren de meeste aandelenmarkten het nodige terrein. Het virus lijkt zich als een olievlek over de hele wereld te verspreiden. Een belangrijke analist waarschuwt dat het coronavirus de katalysator van een nieuwe Bear Market kan zijn.

Kevin Smith, analist bij Crescat Capital, laat tegenover MarketWatch weten dat de Amerikaanse beurzen mogelijk aan de vooravond van een nieuwe Bear Market staan. Volgens hem moeten beleggers op dit moment erg voorzichtig te werk gaan. Er is volgens hem daarom ook geen enkele reden te bedenken om de huidige ‘dip’ te kopen.

Belanden de aandelenmarkten binnenkort in een Bear Market?

Smith doet een beroep op de zogenoemde ‘bedrijfswaarde tot omzet’ ratio. Deze ratio wist bij de S&P 500 index onlangs te stijgen naar 3,6. En op de bovenstaande grafiek is te zien dat dit twee keer zo groot is dan tijdens de internetzeepbel het geval was. Volgens Smith is dit de belangrijkste ratio, omdat hierbij een zuivere vergelijking wordt gemaakt tussen de bedrijfswaarde van een bedrijf enerzijds en de omzet van het bedrijf anderzijds.

Smith is van mening dat op dit moment alleen de gezondheidssector en de bankensector nog niet extreem hoog gewaardeerd zijn. De meeste andere sectoren zijn in extreem gevaarlijk gebied terecht gekomen. En dat signaal kunnen beleggers volgens Smith maar beter erg serieus nemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)