Tijdens de afgelopen jaren wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. De Bull Market die in het jaar 2009 startte wist uiteindelijk uit te groeien tot de langstdurende Bull Market ooit. Een belangrijke kracht achter die jarenlange beursrally is inmiddels weggevallen.

De meeste beurzen bewegen op dit moment weer binnen een nieuwe Bull Market. Aan het begin van dit beursjaar kwam er een abrupt einde aan de langstdurende Bull Market, maar vanaf de bodem gerekend wisten de meeste beurzen tijdens de afgelopen maanden tientallen procenten in waarde te stijgen. En daarmee is de start gelegd voor een nieuwe stierenmarkt. Toch is het nog maar de vraag of deze Bull Market lang stand weet te houden.

Moeten beleggers zich zorgen maken over de weggevallen buybacks?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.P. Morgan, is te zien dat de Amerikaanse en Europese ‘buybacks’ inmiddels zijn teruggelopen richting de 0-lijn. Door de coronacrisis houden veel bedrijven op dit moment de hand op de knip. Met als gevolg dat maar weinig eigen aandelen ingekocht worden. Volgens diverse analisten waren die ‘buybacks’ tijdens de afgelopen jaren juist de motor van de beursrally.

Opvallend genoeg hebben de beurzen op dit moment weinig last van de weggevallen buybacks. De centrale banken lijken immers glansrijk deze rol over te nemen. Met hun ruimhartige monetaire beleid blijft er veel kapitaal richting de financiële markten stromen. En de verwachting is dat daar binnenkort geen verandering in gaat komen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis