Sinds de Amerikaanse verkiezingen van vorige week zitten de beurzen al stevig in de lift. Beleggers keken gedurende lange tijd met spanning uit naar de verkiezingen in de VS. Juist de onzekerheid rondom de verkiezingen wist tijdens de weken daarvoor te leiden tot een beurscorrectie. Inmiddels is die onzekerheid verdwenen.

Donald Trump probeert er op dit moment nog alles aan te doen om zijn verblijf in het Witte Huis met vier jaar te verlengen. De meeste kenners zijn het er echter wel over eens dat dit wanhoopspogingen van de president zijn. Haast niemand twijfelt er aan dat Joe Biden vanaf januari de nieuwe president van de VS zal zijn.

De beurzen weten vaak goede zaken te doen na de verkiezingen

Dat de beurzen op dit moment zo goed presteren is overigens niet verwonderlijk te noemen. Uit onderzoek van Barclays Research blijkt immers dat de beurzen normaliter goed weten te presteren na de Amerikaanse verkiezingen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de MSCI AC World Index gemiddeld gezien vaak een bodem weet neer te zetten nadat de verkiezingen achter de rug liggen.

Beleggers lijken zich op dit moment ook weinig aan te trekken van de wanhoopspogingen van president Trump. Deze acties weten vooralsnog niet te leiden tot dalende beurskoersen. En eigenlijk zijn deze stijgende beurskoersen, voor een president die zijn lot min of meer aan de beurzen verbonden heeft, een mooi afscheidscadeau.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis