Een deal in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China komt dichterbij. Zo maakte president Donald Trump bekend dat hij de deadline voor hogere tarieven uitstelt, omdat er progressie wordt gemaakt in de handelsgesprekken. Maar ook al komt er een deal; de wereld economie zal blijven verzwakken volgens meerdere experts.

President Trump maakte – zoals gebruikelijk – bekend via twitter dat er vooruitgang wordt geboekt in de handelsgesprekken.

De Chinese beurzen reageerde positief op het nieuws. Alleen experts zijn sceptisch, omdat de economie nu eenmaal al laat in de cyclus zit en de gestelde importtarieven nog steeds gelden.

Economische groei zal nog verder afnemen

Paul Kitney, chief equity strategist bij Daiwa Capital Markets stelde:

Ik denk dat we moeten uitzoomen op de situatie en naar de economische cyclus moeten kijken. Op het moment zijn we op het punt dat we een afzwakkende groei zien in de Verenigde Staten.

En volgens Kitney zal dat doorzetten. Hij ziet daarom de kansen voor een recessie toenemen:

We zien de risico’s voor een recessie in de Verenigde Staten toenemen en deze zal op zijn vroegst medio 2020 naderen. De neerwaartse trend gaat niet weg.

Volgens CNBC ondersteunt de economische data dit beeld. De inkoopmanagers index – een indicator voor de staat van de economie – verzwakt namelijk in de grootste economieën, zoals de Verenigde Staten, China, Japan en Duitsland.

Daarnaast zien verschillende open economieën minder activiteit in de export en import.

Een andere expert, Sadiq Currimbhoy van Maybank Kim Eng stelde dat de neerwaartse trend in economische groei nog slechter zal worden in het volgende kwartaal. Zelfs als we een deal zien of daar dichtbij komen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)