Historisch gezien zijn de wereldwijde beurzen in een hoopvolle beursperiode terecht gekomen. De maanden april, mei, juni en juli verlopen immers vaak voorspoedig voor de aandelenmarkten. Aangezien de eerste handelsweken van dit beursjaar een stuk minder voorspoedig verliepen, lijkt een goede beursperiode zeer gewenst te zijn. En beleggers kunnen daar ook hun voordeel mee doen.

Ten opzichte van de recordstanden van enkele maanden geleden noteren de meeste beurzen op dit moment nog steeds aanzienlijk lager. De Amerikaanse beurzen wisten weliswaar beter het hoofd boven water te houden (met uitzondering van de Nasdaq 100 index), maar ook op Wall Street zijn de recordkoersen nog niet in zicht. Toch is het niet uit te sluiten dat er binnen enkele maanden weer nieuwe recordkoersen op de borden getoverd worden. Op de beursvloer kan immers alles razendsnel verlopen.

Beleggers kunnen profiteren van het seizoenskarakter

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat de S&P 500 index in een goede beursperiode terecht is gekomen. Gemiddeld genomen is de stier in het voordeel tot medio juli. Vanaf dat moment breekt historisch gezien de ‘zomerdip’ aan en deze tegenvallende beursperiode weet vaak aan te houden tot medio oktober.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Wat dat betreft is het dus ook goed mogelijk dat de beer ook tijdens deze historisch hoopvolle beursperiode de touwtjes in handen weet te houden. Maar, mocht de stier de trend van de voorbijgaande weken voortzetten dan zouden beleggers daar hun voordeel mee kunnen doen. En gezien het feit dat het meeste slechte nieuws op dit moment al in de koersen verwerkt zit, zouden de stieren kunnen gaan verrassen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis