De aandelenmarkten zijn tot nu toe bezig aan een goede handelsweek. De verliezen van de afgelopen week zijn alweer weggepoetst. Toch moeten beleggers ervoor waken dat ze niet te optimistisch raken. Een opvallende vergelijking toont namelijk aan dat een beursdaling op de loer ligt.

Tom McClellan, analist bij McClellan Financial, laat weten dat er al decennialang sprake is van een opvallende vergelijking tussen Wall Street en de olieprijs. Sinds het jaar 1900 zijn er al opvallende overeenkomsten tussen beide markten te constateren. En volgens hem moeten beleggers nu vrezen voor een forse beursdaling.

Deze grafiek waarschuwt voor een beursdaling

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan Financial, is te zien dat de olieprijs normaliter ongeveer 10 jaar vooruitloopt op de koersbeweging op Wall Street. Soms duurt die periode iets langer en soms iets korter. Op de grafiek is te zien dat de olieprijs in het jaar 2008 een stevige top wist neer te zetten. Het gevolg was dat de olieprijs geconfronteerd werd met een forse koersval. En volgens Tom McClellan moeten beleggers nu op de beursvloer rekening houden met eenzelfde scenario.

Is dit het moment om de veiligheidsriemen tevoorschijn te halen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)