De dollar is al enkele weken bezig aan een indrukwekkende opmars. Als reactie op het beter dan verwachte banenrapport wist de dollar afgelopen vrijdag opnieuw aanzienlijk terrein ten opzichte van de euro te winnen. Een belangrijk onderzoek laat zien dat beleggers sowieso rekening moeten houden met een zwakkere EUR/USD. En dit kan met name nadelig uitpakken voor de edelmetalen.

Tijdens het jaar 2020 wist de euro ten opzichte van de dollar behoorlijk wat terrein terug te winnen. Op een gegeven moment was er zelfs sprake van een notering boven de 1,20. Aan deze stijgende beweging kwam aan het begin van dit jaar echter een abrupt einde. Sinds dat moment is er al sprake van een dalende beweging en volgens de analisten van Nautilus Investment Research is er nog meer koerszwakte op komst.

Edelmetalen kunnen last krijgen van een sterke dollar

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de EUR/USD vooralsnog een sterke correlatie vertoont met de koersbewegingen die zichtbaar waren tijdens de jaren 1991, 1996, 2007 en 2014. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de correlatie met deze jaren verbluffend is. En mocht de gemiddelde koersbeweging van die jaren blijven overeenkomen met de huidige koersbeweging, dan is er nog meer koerszwakte voor de EUR/USD op komst.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar met name de goud- en zilverbeleggers lijken er verstandig aan te doen om de grafiek van de EUR/USD nauwlettend in de gaten te houden. Een nieuwe dalende beweging zal namelijk zonder twijfel voelbaar zijn binnen de goud- en zilvermarkt.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>