“Zonder zilver, zou de wereld terug gaan naar het stenen tijdperk”, zegt de CEO van een van de grootste zilver mijnbouwbedrijven ter wereld. En op het moment dat de vraag naar zilver historisch hoog is, staat de prijs voor zilver historisch laag. Wanneer de brede markt dit eindelijk begrijpt, kan de zilverprijs snel stijgen, aldus de CEO.

Zilver wordt in steeds meer technologische toepassingen gebruikt … of beter gezegd verbruikt. De hoeveelheid is in vele gevallen (zoals in je smartphone, tablet of in medische producten) zo klein, dat recyclage niet aan de orde is. Zilver eindigt steeds meer op de grote afvalberg.

Maar zilver is veel meer dan een industrieel product. Zilver werd samen met goud verkozen tot hét betaalmiddel bij uitstek door onze voorvaderen. Uit de 118 elementen op de periodieke tabel werden goud en zilver via hun specifieke eigenschappen de ideale ruilmiddelen die gebruikt werden als geld.

Het woord zilver is zelfs in vele talen nog steeds hetzelfde woord als geld.

Wat maakt goud en zilver zo bijzonder?

Goud en zilver hebben een vaste structuur in normale temperaturen (in tegenstelling tot helium). Ze zijn niet radioactief (zoals plutonium). Ze zijn niet explosief in contact met water (zoals cesium) en ze roesten niet wanneer ze nat worden (zoals ijzer).

Daarnaast zijn ze zeldzaam genoeg om waardevol te zijn maar niet zo zeldzaam dat ze moeilijk te ontginnen zijn. Goud is iets zeldzamer dan zilver … vandaar de hogere prijs.

Gratis Gids voor Beleggen in Zilver (KLIK HIER)

De verhouding tussen goud en zilver

Er bestaat al eeuwen een bepaalde verhouding tussen beide edelmetalen. In de jaren ’60 ontdekte geologen dat er zo’n 21 keer meer zilver aanwezig was in de aardbodem dan goud. Uit de oudheid kan men opmaken dat die verhouding 15:1 was.

Vandaag ligt de goud/zilver ratio op basis van de prijsverhouding op 75. Dat is zelfs in moderne tijden een groot verschil. De laatste decennia bedroeg de verhouding gemiddeld 50:1.

Goud zilver ratio

MAAR, zoals de CEO in zijn speech vermelde, is de huidige ratio tussen goudproductie en zilverproductie vandaag slechts 9:1. M.a.w. goud is nog maar 9 keer zeldzamer dan zilver.

De verhouding van 75:1 is hoog:

  • Tegenover het historisch modern gemiddelde van 50:1
  • Tegenover het oude gemiddelde van 21:1
  • Tegenover het verschil in productie van 9:1

De huidige verhouding van zilver ten opzichte van goud is dus bijzonder scheef getrokken. Zilver blijft dus enorm ondergewaardeerd.

Wanneer de prijs zich zou verhouden zoals de productie, zou de zilverprijs vlot boven $100 per ounce noteren of 5 keer hoger dan vandaag. Uiteraard is dit het dubbel van de vorige recordprijs, dus zo snel zal het niet gaan. Maar deze ratio’s tonen wel aan dat er bij zilver nog een enorm potentieel ligt te wachten eens de markt doorkrijgt dat er iets niet klopt.

Bron: Zerohedge

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!