Afgelopen dinsdag werd Wall Street geconfronteerd met de eerste 1% daling in meer dan 100 dagen tijd. Wat dat betreft mogen we wel spreken van een redelijke bijzonderheid. Vormt deze daling het startsein voor een trenddraai op de aandelenmarkten, of blijft het bij een beperkte correctie?

Binnen een stierenmarkt is het heel normaal om regelmatig te maken te krijgen met de nodige (serieuze) correcties. De stier moet immers soms ook de tijd krijgen om op adem te komen en om nieuwe energie bijeen te rapen. Toch hebben we in het jaar 2017 geen enkele noemenswaardige correctie meegemaakt.

Gaat Wall Street geconfronteerd worden met een serieuze daling?

De mannen van Nautilus Investment Research hebben het effect van een 1% daling na 100 dagen of meer onderzocht. Op de bovenstaande illustratie zijn de resultaten van dit onderzoek in beeld gebracht.

Over het algemeen is een daling van 1% of meer na 100 of meer dagen zonder te hebben gezeten, erg Bullish. Gemiddeld gezien noteert de S&P 500 index namelijk een jaar later bijna 18% hoger. En dat is gezien het gemiddelde van ruim 7% een aanzienlijk verschil. Daarnaast noteerde de S&P 500 index een jaar later in 9 van de 11 keer hoger.

Wat dat betreft lijkt dit niet het ideale signaal te zijn voor een trenddraai op Wall Street…