Niet alleen Bitcoin maakt sommige mensen miljardair, ook Ripple zorgt ervoor dat enkele investeerders rijker zijn dan ze ooit hadden durven dromen. De rijkste Ripple-miljardair is naar schatting zo’n $40 miljard waard en staat daarmee tussen de allerrijkste Amerikanen.

De gebroeders Winklevoss zijn volgens bepaalde bronnen de eerste publiek bekende Bitcoinmiljardairs.  Maar hun rijkdom verbleekt wanneer we kijken naar de Ripple-miljardairs van dit moment. Oprichters en CEO’s van Ripple hebben aardig wat XRP in eigen zak zitten. Na een stijging van 36.000% in 2017 mogen ze zich vandaag multimiljardair noemen.

Chris Larsen

Chris Larsen is medeoprichter en voormalig CEO van Ripple. In november 2016 gaf hij als CEO de fakkel door aan Brad Garlinghouse. Larsen is nu uitvoerend voorzitter. Hij heeft volgens Forbes 5,19 miljard XRP in eigen bezit en nog eens 17% van de aandelen Ripple. Aan een prijs van $2,4 XRP heeft Larsen een vermogen van $37,3 miljard.

Met een kleine $40 miljard vermogen is Larsen de 15e rijkste Amerikaan op de lijst van de Forbes 400 billionaire list van 2017. Hij is daarmee ongeveer even rijk als gevestigde namen zoals Steve Ballmer (Microsoft), Abigail Johnson (Fidelity), Ray Dalio (Bridgewater) en Carl Icahn.

Brad Garlinghouse

De huidige CEO, Brad Garlinghouse, bezit 6,3% van de aandelen Ripple. Hij zou ook nog XRP tokens bezitten, maar het is niet bekend hoeveel. Zijn vermogen wordt aan een prijs van $2,4 XRP geschat op net iets minder dan $10 miljard.

Jed McCaleb

De 3e Ripple-miljardair is voormalig oprichter Jed McCaleb. Hij verliet in 2013 Ripple maar bereikte een overeenkomst over de XRP tokens in zijn bezit. Volgens McCaleb doneerde hij 2 miljard XRP aan een adviesfonds. De overige 5,3 miljard XRP zitten sinds februari 2016 in een custody account bij Ripple dat maandelijks wordt vrijgegeven. McCaleb mag maximaal 1% van het dagelijkse handelsvolume verkopen op 1 handelsplatform dat momenteel goed is voor 1% à 2% van het XRP handelsvolume.

Jed McCaleb is de oprichter van Mt. Gox in 2010 die Mt. Gox verkocht voor het failliet ging door een fout van de nieuwe eigenaars. Met die opbrengst richtte hij Ripple op. Nadat hij wegging bij Ripple, richtte McCaleb Stellar Lumens op. Hij zou 1 miljard Lumens in persoonlijk bezit hebben.

Bron: Forbes

Foto Credit: iStock