Aan optimisme is op dit moment geen gebrek op Wall Street. Al maandenlang hebben we te maken met stijgende beurskoersen en als we het grotendeel van de analisten mogen geloven dan gaat daar in de nabije toekomst ook geen verandering in komen. Als we deze maand opnieuw in het groen sluiten, dan wordt een belangrijke mijlpaal bereikt.

De eindkoers bij de S&P 500 index van september was hoger dan de eindkoers die bereikt werd in augustus. Met andere woorden hadden we de afgelopen maand te maken gehad met een zogenoemde ‘groene’ maand. Dit was de 11e groene maand op rij en daarmee komen we dicht bij de recordreeks van 12 maanden die in de jaren 1936 en 1950 werden neergezet.

Gaat de S&P 500 index dit jaar de recordreeks verbreken?

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Pension Partners, is te zien dat de huidige winstreeks op 11 maanden staat. Mochten de stieren de goede trend van deze maand intact houden, dan gaan we dit jaar te maken krijgen met een evenaring van het record afkomstig uit 1936 en 1950. Daarnaast zouden we eind november te maken kunnen gaan krijgen met een nieuw record!

Deze tabel geeft aan hoe sterk de stieren op dit moment zijn. Sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump hebben we geen één maand te maken gehad met een beursdaling (op maandbasis). En dat is toch wel verwonderlijk gezien alle onverwachte gebeurtenissen waar we de afgelopen tijd aan blootgesteld zijn.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>