Gisteren wist de Nasdaq Composite index uiteindelijk in een officiële Bear Market terecht te komen. Vanaf het hoogtepunt gerekend wist de techbeurs immers gisteren meer dan 20% lager te sluiten. Overigens zien we elders in de wereld al langer Bear Markets ontstaan. En mogelijk zouden die beurzen daarom ook als eerste een bodem kunnen gaan neerzetten.

Wanneer we het over Emerging Markets hebben, dan schrikken vaak veel beleggers. Door de beursbewegingen van de afgelopen jaren hebben veel beleggers de groeimarkten vermeden. Het is inderdaad correct dat de groeilanden vaak geconfronteerd worden met de nodige beweeglijkheid, maar dat betekent niet dat deze markten niet kansrijk voor een belegging zijn.

Dit is de op twee na langste Bear Market ooit

Het beursplaatje bij de MSCI Emerging Markets Index ziet er al wat langer droevig uit. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, te zien dat de huidige Bear Market al sinds medio februari 2021 van kracht is. Destijds werd er een stevige top neergezet en uiteindelijk wist de groeimarkten index een paar maanden later in een officiële Bear Market terecht te komen.

Op de grafiek is ook te zien dat dit inmiddels de op twee na langste Bear Market voor groeimarkten ooit is. Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe bodem neergezet gaat worden, maar het geeft wel aan dat beleggers juist nu de groeimarkten in de gaten moeten houden. Warren Buffett leert ons niet voor niets dat het niet gaat om je verkoopprijs, maar om je aankoopprijs.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER