Wanneer gaat de luchtvaart eindelijk opnieuw op volle kracht draaien? Een belangrijke vraag want dit hangt indirect samen met de toestand van de wereldeconomie. Als we Emirates mogen geloven, alleszins voor hun specifiek dan, gaan ze in de zomer van volgend opnieuw naar alle 143 bestemmingen vliegen. Hun verwachting is veel optimistischer dan die van concurrent Qantas. Zij vrezen dat ze pas aan 50 procent activiteit zullen zitten in 2022.

Emirates, met hun hoofdzetel in Dubai, ervaart de coronacrisis zoals ieder andere luchtvaartmaatschappij. Het aantal vluchten is een pak minder dan vorig jaar en het aantal bestemmingen waarop gevlogen wordt evenzeer. Toch blijven ze bijzonder positief en verwacht men dat er in de zomer van 2021 opnieuw aan de volle 100 procent gevlogen zal worden.

Reizen per vliegtuig wordt al sinds maart verstoord door verschillende lockdowns en coronamaatregelen.  Landen sloten hun grenzen in een poging om de verspreiding van het virus te beperken. Volgens Emirates vliegen ze momenteel naar minder dan 80 bestemmingen.

Alle bestemmingen

Adel al-Redha, COO van Emirates, is echter bijzonder optimistisch over de nabije toekomst. Hij verwacht namelijk dat ze in de zomer van volgend jaar opnieuw naar alle 143 bestemming zullen vliegen. Dat is een wezenlijk verschil met hun Australische concurrent Qantas. Zij verwachten pas 50 procent van hun bestemmingen te halen in de zomer van 2022, niet 2021.

We can easily say, by summer (2021), we’ll be serving 100% of our network destinations.

Volgens Emirates COO al-Redha helpen de versoepelde coronamaatregelen om de bedrijfsactiviteiten opnieuw verder te zetten. Het verschil tussen de maand augustus en juli is volgens hem enorm. De prestaties van de maand augustus overtreffen alle verwachtingen.

Zijn we allemaal te pessimistisch en gaan andere bedrijven ook vlotter herstellen van de crisis dan we eerst hadden gedacht? De tijd zal het uitwijzen, het is alleszins positief dat beleggers en investeerders er de goede moed in blijven houden. De beurzen blijven gewoon stijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: Needpix

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>