Tijdens de voorbijgaande handelsweken zijn er maar weinig aandelen geweest die het hoofd boven water wisten te houden. De schade is met name tijdens de afgelopen handelsweek flink opgelopen. Bij een enorm belangrijke sector kwam er tijdens de afgelopen handelsdagen zelfs een einde aan de Bull Market die sinds het jaar 2009 van kracht is.

De mannen van Nautilus Research hebben de situatie binnen de sector van consumptiegoederen onder de loep genomen. Deze sector bestaat uit essentiële producten, zoals voedsel, dranken, tabak en huishoudelijke artikelen. Consumptiegoederen worden als niet-cyclisch beschouwd, wat betekent dat er altijd vraag naar is, ongeacht hoe goed de economie presteert. Toch is deze sector onlangs ook van richting veranderd.

Deze sector breekt op een belangrijk moment door de steunlijn heen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Research, is te zien dat de sector van consumptiegoederen onlangs van richting is veranderd. De steunlijn, die sinds het begin van de Bull Market actief is, werd zelfs doorbroken. Daarnaast ging deze beweging gepaard met een ‘Bearishe’ divergentie. Deze mix zagen we ook tijdens de vorige toppen.

Geeft deze belangrijke sector aan dat de mondiale Bull Market aan het einde is gekomen?