Block.one haalde afgelopen donderdag $4 miljard op om zijn project EOS te financieren. Het is veruit de grootste ICO ooit. Het is zelfs groter dan vele IPOs op de aandelenmarkt. Nu is het aan het team van Block.one om te bewijzen dat ze naast geld ophalen ook een goed product in de markt kunnen zetten. Het EOS platform is namelijk nog steeds niet actief.

Via de ICO verkocht Block.one meer dan 7 miljoen tokens. Deelnemers aan de ICO betaalde deze tokens met ether in plaats van Amerikaanse dollars. Aan de koers van $575 per ether donderdag, waardeert dit de ICO op ruim $4 miljard.

De grootste beursgangen op de aandelenmarkt in de VS dit jaar zijn AXA Equitable Holdings dat $2,8 miljard ophaalde en ADT dat in januari $1,5 miljard ophaalde. Het toont aan hoe groot de ICO van EOS is.

Block.one wil met EOS een verbeterde versie van Ethereum in de markt zetten. Indien succesvol kan dit de adaptatie van blockchaintechnologie versnellen.

EOS is tot op heden de grootste ICO ooit.

Eerder dit jaar haalde berichtenapp Telegram nog $1,7 miljard op via een private plaatsing waarna het de ICO annuleerde. Daarna komt Dragon Coin op een verre afstand met $320 miljoen.

Andere bekende ICOs zijn Tezos, Bancor en Filecoin.

EOS vs Ethereum

In 2017 werd er in het totaal voor $6,6 miljard opgehaald via ICOs, In 2018 ligt dit bedrag al op $9,1 miljard, zegt onderzoeksfirma Autonomous Next.

De ICO van EOS is nog een stap in het donker. In tegenstelling tot Telegram of Ethereum heeft Block.one met EOS nog geen bewezen platform. Alle investeringen rusten op het geloof in het team achter EOS.

Dan Larimer, Chief Technology Officer, was eerder al oprichter van 2 succesvolle cryptobedrijven met Bitshares en Steemit. Hij is een van de meest gerespecteerde blockchain specialisten ter wereld.

Experts verwachten dat platformen als Ethereum en EOS over de dominantie van de operationele gedecentraliseerde systemen zullen vechten, net als IOS van Apple en Android van Google.

En zoals dat vaak gaat in de technologiewereld zullen de bedrijven met het meeste geld het vaak halen. In dat opzicht doet Block.one een fantastische zaak met een spaarpot van $4 miljard.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)