De wereldwijde aandelenmarkten zijn rampzalig aan deze nieuwe handelsweek begonnen. Tijdens de handelssessie van gisteren liepen de verliezen stevig op en dat terwijl er afgelopen vrijdag ook al sprake was van een rode handelsdag. De vraag is alleen of deze dalende trend lang weet stand te houden. Er staat immers nog genoeg cashgeld aan de zijkant te wachten om naar de financiële markten toe te stromen.

De financiële markten zijn op dit moment in de ban van de oplopende rentestanden op de obligatiemarkten en de oplopende spanningen in de wereld. Terwijl Rusland op het punt lijkt te staan om Oekraïne binnen te vallen, kijkt het Westen met argusogen toe. Het is derhalve niet vreemd dat de meeste beleggers op dit moment geen lichtpuntjes zien. Juist daarom waarschuwen sommige analisten ook voor een veel grotere beursdaling.

Stroomt er binnenkort veel geld naar de aandelenmarkten toe?

Op dit moment lijkt het gebrek aan geld echter geen enkel probleem te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Gavekal Research en Macrobond, te zien dat Amerikaanse huishoudens tijdens de afgelopen 24 jaar nog nooit zo’n hoge cash-schulden ratio hadden. Op dit moment bedraagt die ratio bijna 1 en dat houdt in dat het cashgeld gelijk is aan de schulden. Op de grafiek is ook te zien dat de cash-schulden ratio binnen het bedrijfsleven tijdens de voorbijgaande jaren stevig is opgelopen.

In tegenstelling tot de twee voorgaande toppen op de aandelenmarkten, tijdens de jaren 2000 en 2007, ziet de cashpositie er op dit moment een stuk beter uit. Vooralsnog lijkt ook elke beurscorrectie aangegrepen te worden om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. En een dergelijke trend is meestal niet waarneembaar binnen een Bear Market.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis