Net zoals er op de aandelenmarkt verschillende soorten aandelen zijn, zijn er op de cryptomarkt ook verschillende soorten cryptomunten. Deze cryptomunten bewegen vaak in groep. Het is dus belangrijk om te begrijpen welke soorten er zijn en vooral welke soorten populair zijn en het meeste toekomstperspectief bieden. Het kan een groot verschil maken.

Leonid Bershidsky van Bloomberg View ging de correlatie na van de grootste cryptomunten onder elkaar. Hij kwam tot de vaststelling dat de laatste 3 maanden alle cryptomunten veelal samen op en neer gaan, maar dat de afgelopen maand grotere verschillen met zich meebrengt. Dit betekent dat beleggers op de cryptomarkt selectiever worden.

Zo hebben IOTA, Litecoin en Bitcoin Cash de grootste correlatie met Bitcoin. Met andere woorden, wanneer Bitcoin stijgt, stijgen deze cryptomunten ook, en vice versa. Niet toevallig is Litecoin een kleinere kopie van Bitcoin en is Bitcoin Cash een hard fork van Bitcoin. IOTA is een microbetalingsplatform voor het internet der dingen, een soort van Bitcoin voor Robots.

Andere cryptomunten zoals NEO, NEM en EOS hebben dan weer een sterke correlatie met Ethereum. Het zijn allemaal platformen voor slimme contracten en ICO’s.

Daarnaast zijn er ook nog cryptomunten die als transactiemechanisme willen dienen voor de financiële industrie. Dit zijn cryptomunten als Ripple en Cardano. Stellar Lumens is een combinatie van beide. Ook deze cryptomunten hebben de neiging om sterk in tandem te bewegen.

Kies de juiste cryptomunt(en)

Het is als belegger in cryptomunten belangrijk om dit in het oog te houden.

Wie gelooft dat cryptomunten het internationaal betalingssysteem gaan overnemen, moet dus vooral Bitcoin, Litecoin en Bitcoin Cash in het oog houden.

Beleggers die een grote toekomst zien in slimme contracten en ICO’s als nieuw financieringsmiddel, mogen vooral Ethereum, NEO, NEM en EOS niet uit het oog verliezen.

Wie ten slotte cryptomunten als een oplossing ziet voor het internationale betalingsverkeer sneller en goedkoper te maken, koopt best Ripple, Cardano of Stellar.

Iedere cryptomunt heeft zijn specifieke eigenschappen, maar de sectoren binnen de cryptowereld worden steeds duidelijker. Afhankelijk van welke sector gaat slagen in hun opzet, is het dus belangrijk om te weten welke correlaties er spelen, vooral voor diegene die er een HODL strategie op na houden. Niet alle sectoren en projecten zullen namelijk overleven.

Bron: Bloomberg View

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven