Een nieuw rapport van K33 Research voorspelt dat Ethereum binnenkort een “shock” in aanbod zal ervaren met de verwachte lancering van Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Deze ETF’s, die rechtstreeks ether (ETH) kunnen vasthouden, zouden naar verwachting in de eerste vijf maanden tot $4 miljard aan kapitaal kunnen aantrekken.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum:

Aanzienlijke institutionele interesse

De voorspelling is gebaseerd op een vergelijking tussen de activa onder beheer in bestaande op ETH gebaseerde ETF’s wereldwijd en vergelijkbare Bitcoin (BTC) producten. Dit is samen genomen met het open interest (OI) in futures-contracten op de Chicago Mercantile Exchange (CME), een platform dat populair is bij institutionele beleggers.

Volgens K33 staat het open interest (OI) voor Ethereum op CME momenteel op 23% van de omvang van BTC-futures.

Sinds ETH-futures in 2021 op CME begonnen te handelen, was dit gemiddeld 35%, wat wijst op aanzienlijke institutionele interesse in ETH in de VS:

Voorspelde instroom in ETF’s: $3 miljard tot $4,8 miljard

De geschatte instroom in ETF’s op basis van deze verhoudingen zou tussen $3 miljard en $4,8 miljard bedragen. Hiermee wordt naar schatting tussen de 800.000 en 1,26 miljoen ETH in de ETF’s geaccumuleerd.

Vetle Lunde, senior analist bij K33 Research gaf het volgende aan:

Zoals bij BTC te zien is, zou deze monumentale absorptieschok van aanbod moeten leiden tot prijsstijgingen in ETH.

Analisten verwachten dat ETH na bijna twee├źnhalf jaar van dalingen BTC zal overtreffen.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock